Aluminium grondpot voor grondgrendel

Aluminium grondpot voor grondgrendel

Prijs excl. btw per stuk, incl verlengstuk ca 300 mm koker 60/60

SKU a-16263

Omschrijving / Aluminium grondpot voor grondgrendel

Aluminium grondpot voor grondgrendel,

De grondgrendel is een van de belangrijkste onderdelen voor in,- of uitbraak veiligheid van een dubbele poort. De grondgrendel, vergrendeld niet alleen het vaste deel van de dubbele poort maar bij een gesloten poort is het nagenoeg het enige anker wat de poort gesloten houd. Bij in of uitbraak komen alle krachten op de grondgrendel. De grondpot of midden-aanslag waar de grondgrendel invalt is hierdoor minstens zo belangrijk. Voorheen werd er vaak een betonblok gebruikt als midden-aanslag met een gat waar de grondgrendel in viel. Een zeer solide oplossing maar de betonblokken waren ruig en hoog waardoor de doorgang werd belemmerd en lage voertuigen vaak schade opliepen. De goedbedoelde betonblokken werden struikelblokken en veelal verwijderd en vervangen door een boorgat in de grond waar de grondgrendel in valt. Het grote nadeel van een gat in de bestrating is dat het vol loopt met water en zand, in winter de dicht vriest en de poort los staat.

Een eenvoudige,voordelige en zeer efficiënte oplossing is de uit aluminium gegoten grondpot voor grondgrendel, geschikt voor grendels tot 20 mm in doorsnee. De aluminium grondpot voor grondgrendel kan verlengd worden met een verzinkte koker 60 x 40 mm. Standaard wordt er een stuk koker meegeleverd van ca 300 mm.

Aluminium grondpot voor grondgrendel

  • uit gegoten aluminium
  • geschikt voor grondgrendels tot 20 mm doorsnee
  • voorzien van ribben wat beton houvast geeft.
  • eenvoudig verlengbaar met koker 60 x 40 mm
  • ca 300 mm koker 60x 40 mm meegeleverd

Montage tip;

Boor een gat met een grondboor (rond 60-80 mm) ca 60 cm diep, vul het gat tot onderkant van de koker met grind, stort de rest aan met kant en klare beton. bestrating aanhelen en eventueel met beton afwerken. Op deze manier wordt veel stevigheid gecreëerd en kan ingedrongen water eenvoudig weglopen.

De grondpot voor grondgrendel is een voorraad product!

 

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Aluminium grondpot voor grondgrendel
Uw waardering:
Bezig met laden...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.