Let op: Vanaf 5 augustus t/m 23 augustus is ons magazijn gesloten i.v.m. de bouwvak, bestelingen geplaatst in deze periode zullen vanaf 26 augustus weer worden uitgeleverd.

De nummer 1 van Nederland
Zakelijk en particulier aanbod
Advies van professionals
Levering Benelux

Prikkeldraad

Prikkeldraad

de prijs van puntdraad is per rol van 250 meter lengte

Product Opties

De nummer 1 van Nederland
Advies van professionals
Levering Benelux
iDeal
BanContact
PostNL
Metaalunie
Veilig betalen
description
Omschrijving

Prikkeldraad

Prikkeldraad ook wel puntdraad of versperringsdraad genoemd, Geplastificeerd puntdraad van Betafence (Motto) met alternerende torsie, 4 punts prikkel om de 10 cm op rollen van 250 meter.Wordt standaard aangeboden in 3 kleuren, nl; Ral 6009 (groen), Ral 9005 (zwart) Ral 7030 (grijs). Prikkeldraad wordt gebruikt als overklimbeveiliging.

Een Ideaal product om snel en voordelig een gebied af te zetten, om te gebruiken als afrastering om weiden (niet voor paarden) of te gebruiken als overklimbeveiliging voor het bedrijfsterrein!

Waarom niet als afrastering voor paarden gebruiken;

Omdat paarden vaak schrikachtig reageren en elkaar soms door de afrastering heen drukken, hierdoor kunnen lelijke zelfs voor hun, levensbedreigende wonden ontstaan, vandaar dat wij prikkeldraad niet adviseren (zelfs afraden) langs paarenweides.

Wat is prikkeldraad;

Prikkeldraad is een dubbele in elkaar gedraaide metalen draad voorzien van twee korte in elkaar gedraaide spiralen metaaldraad met elk twee scherpe punten, die elke 10 cm om de dubbele draad zijn gedraaid.

Korte historie van het prikkeldraad,

De uitvinding van het prikkeldraad was mogelijk geïnspireerd op de osagedoorn , een doornige struik of boom uit het Amerikaanse prairiegebied, die voordien vaak gebruikt werd om voor het vee ondoordringbare heggen aan te leggen. Deze heggen konden echter niet verplaatst worden, in tegenstelling tot die van prikkeldraad. De Amerikaanse boer Josef Farwell Glidden ( waar later de stad Glidden in Iowa naar vernoemd is) patenteerde in 1874 een product wat hij met gebruik van een koffie molen (waarmee hij de weerhaken maakte) had ontwikkeld. Hij plaatste de weerhaken langs een draad en draaide een andere draad hier omheen om de weerhaken op hun plaats te houden. Zijn vinding werd destijds echter betwist en hij raakte hierdoor al gauw verwikkeld in een groot juridisch gevecht. Uiteindelijk won hij deze strijd en richtte de "Barb's Fence Company" op . Hij werd uiteindelijk extreem rijk door zijn uitvinding. Nog voor zijn dood in 1906 was hij een van de rijkste personen in Amerika. Hij had met het product , prikkeldraad de ontwikkeling van het Amerikaanse westen voor altijd veranderd!

Dit is een voorraad product

Lees meer Inklappen
reviews
Reviews
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: Prikkeldraad
Uw waardering:
loader
Bezig met laden...

U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

shipping
Bezorg Informatie

Wij hanteren de onderstaande verzendkosten, de uiteindelijke berekening vindt plaats in het afrekenscherm en is gebaseerd op het gewicht van uw totale bestelling. Voor Duitsland en België hanteren wij andere prijzen die kunt u hier vinden: Verzenden & Afhalen. Bovendien kunnen er voor beide postpakketten een extra toeslag worden berekend voor lange producten wanneer van toepassing.

 • Afhalen
  Jan K. Bosmalaan 1-B, Oudehorne
  Gratis
 • Brievenbuspakket
  PostNL | 0-2 kg
  € 7.50 € 6.20
 • Postpakket
  PostNL | 2-23 kg
  € 9.95 € 8.22
 • Postpakket
  PostNL | 23-35 kg
  € 19.95 € 16.12
 • Groot transport
  Ongelost (eigen tilhulp regelen)
  € 105.88 € 87.50
 • Groot transport
  Gelost
  € 181.50 € 150.00

* De bovenstaande prijzen voor de verzendkosten gelden alleen binnen Nederland en zijn inclusief BTW.

* De bovenstaande prijzen voor de verzendkosten gelden alleen binnen Nederland en zijn exclusief BTW.